Tornar-hi

   1929

EL CRACK DEL 29

 

 

La borsa americana estava en plena expansió, perquè ningú invertia a Europa. Però, el 24 d'0ctubre del 1929 l'agricultura americana va tenir una crisi per la caiguda dels preus, i amb això també va baixar el preu de les accions en la borsa de Nova York.

La gent va començar a vendre totes les seves accions abans que els preus baixessin més, i això va provocar una gran caiguda de la borsa que va tenir moltes conseqüències posteriors.

Com EUA estava “sostenint” a Europa, les economies europees van caure també, i llavors el Món va estar en caos total, excepte la recent creada Unió Soviètica (1922).                            

Això va demostrar que el capitalisme es podia caure fàcilment, i a la Unió Soviètica es va crear un gran nacionalisme al veure que el comunisme seguia en peus; a més, la Unió Soviètica s'estava industrialitzant i estava progressant ràpidament.

Com Rússia estava aïllada i era autosuficient, no va ser afectada, i va quedar molt forta econòmicament. Aquesta va ser una de les raons del seu progrés, i el qual va ser esdevenir la futura Guerra Freda, i l'entrada de Rússia a la II Guerra Mundial.

Abans de la Depressió es creia que el govern no devia intervenir en l'economia, però després d'aquesta, es van adonar que era millor posar algunes regles en el joc.

 

Tornar-hi