Tornar-hi


1- GUERRERS CELTES. Els celtes vivien en les actuals França, Bèlgica, Anglaterra i en zones del nord d'Espanya. Eren el poble més nombrós d'Europa. Els celtes van ser els que millor van desenvolupar el ferro a Europa. Les seves armes eren d'excel·lent qualitat, tant és així que la famosa cota de malla d'anells de ferro va ser un invent seu. Basti va destacar que tant la cota de malla com el de tipus "motefortino" que duien els legionaris de César eren invents cèltics, cosa que prova el seu encertat disseny i qualitat. L'escut cèltic era ovalat, però no corb i estava format per una sola capa de taules de fusta recoberta d'un folre de cuir . Un *umbo de ferro protegia la part central. No duien recobriment metàl·lic. L'espasa era de ferro també, però més llarga que la romana perquè era una espasa de cort. Els celtes usaven llargues i pesades llances d'escomesa, però no *arrojadizas. En l'època de César els caps gals duien armadura completa. En el passat, els guerrers d'algunes tribus cèltiques combatien completament nus, armats tan sols amb una espasa i un escut per a demostrar el seu valor. 
Però en temps de César, preferien combatre ben protegits. Quan César va envair l'illa els britans no duien armadura. Rentaban el seu cabell amb aigua alcalina perquè quedés blanc i es pintaven el cos amb pigment blau. La seva única protecció era una pell sobre el cos. 

 2- GUERRER GERMÀ. Els germans van ser el malson de Roma durant la primera meitat del segle I a. de C. fins a la derrota que els va infligir Cayo Mario a Aquae Sextiae,els germans havien derrotat a diversos exèrcits romans successivament i amenaçaven una vegada i una altra amb aixafar Itàlia. César va posar les coses en el seu lloc derrotant-los en diverses ocasions i envaint Germania dues vegades en operacions de represàlia, construint ponts sobre el Rhin. Els germans no solien dur cuirassa, però sí un vistas *yelmo de ferro amb decoracions. Un escut de vímet folrat de cuir cru, espasa llarga de ferro i pesada llança d'escomesa

casc d'un guerrer germànic

Tornar-hi